Thursday, October 30, 2014

Finally 444

Assalamualaikum


dah lame x menconteng sini... sunyi sepi aje... ade y merindui diri ini x.. huihui
fifie is missing u olls too.. too much to be describe.. seyes ni..
by the way..
nothing so much to say for now but
fifie is so happy
finally....!! tgk bawah ni... hehehhe!!  


follower betuah yang ke 444 jatuh kepada Nadratul Syazwana
domoarigato you olls for the supports
only now i have this numbers of supporters after so so long of blogging 
huihuihui
im so touched..
thank u guys..
keep supporting me..
huihui...

one more thing
so far for today theres nuffnagers have visit my blog
thank u guys

http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/
http://nad-lifeisfun.blogspot.com/
http://niesa-lovecrew.blogspot.com/
http://nineteencapri.blogspot.com/
http://norshamimi.blogspot.com/
http://arwendanish.blogspot.com/

thank u so much sayangs sayangs thes semua.. keep it up... huihui..
much love.. hak3x...
do visit them too kayh..
pegi melawat n klik klik klik their's nuff too

by the way, if n only if uolls ade bace entry sebelom ni 
thank u so much sbb bg support bg kata2 semangat
uolls sgt2 supportive n too sweet n too lovable.. ouch.. love u olss much2..
me feels a lot more better for now so far n so soon insyaAllah.. n
i will be stronger n keep fighting n keep doa for the best to happen..
i have no reason to give up hopes
think positive n be positive is the best things to do right now
keep positive aura in the body

just don't lose hope! 
There is a great deal you can do to harness your body's own powerful healing abilities.

life must go on no matter what..
tolong doa kan yang terbaik untuk fifie 
doakan fifie sembuh from this yet unknown sickness jgk..
huihui...

1st check up - 7/10/2014 - antibiotik
2nd check up - 19/10/2014 - tulis report + buat appointment
 now 30/10/2014
be fine before the date 25/1/2015 - further check up

 xtau nk ckp ape tapi seyesly bnyk y menanti bulan 11 n 12 ni

master project + assignment + presentation + final exam = student life  


Dont be worry.. Dont be sorry..
Just keep doa.. okeyh..
tq.. 
fighting!!
InsyaAllah 
everything gonna be fine..
Allah kan ada..
di mana ada kemahuan disitu ada jalan.. 
keep going!!

"Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing"


    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Tuesday, October 14, 2014

Bila Sendirian Dan Kesakitan


    


luahan rasa
bila resah, bila rindu, bila cinta, bila sakit
bila terase terlampau sendirian
bila terase memerlukan seseorang
bila terase memerlukan support
bila tiba masanya, nak bagi tahu siapa

di saat sendirian,
di saat ketakutan
di saat kesejukan
di saat kesakitan y x terperi

siapa y bisa memahami
siapa y bisa mengerti
siapa y bisa merasai

dalam kegelapan mencari dan terus mencari
sedikit cahaya pengharapan dan kekuatan
yang tak juga kunjung tiba
pelbagai persoalan  y timbul
pelbagai ketakutan y datang

sendiri yang harus menghadapi nya
tak ingin merasainya
tak ingin mengakuinya
tak ingin simpati manusia

sendiri tahu mampu hadapi semua ni sendiri
sendiri tahu mampu lalui semua ni sendiri
tapi 
sendiri menangis
sendiri sedih
sediri terus berharap

kecewa dan terus kecewa dgn sikap sendiri
yang terus menerus mengharapkan manusia
sedangkan sendiri tahu tiada y sempurna

sedangkan sendiri juga tahu 
setiap titik kesakitan itu adalah ingatan Allah pada sendiri
sendiri tak pernah sendirian melalui n menghadapi semua ni

biarpun Allah tak mengurniakan sendiri manusia untk berkongsi suka duka
biarpun Allah tak mengurniakan sendiri manusia untk memberi sedikit kata2 semangat
biarpun Allah tak mengurniakan sendiri manusia untk memberi sedikit pengharapan
biarpun sendiri rase sgt sendirian dalam memperjuangkan nasib sendiri
biarpun sendiri rase sgt takut dalam mempertaruhkan nasib sendiri

sendiri memahami...
sendiri harus memahami
sendiri harus mengingati
sendiri harus mengerti




ada y pesan banyakkan selawat cthnya mcm selawat syifa' n selawat tarfijiah ni baca lepas solat dan doa supaya cepat sembuh

Selawat Syifa'
Selawat Tafrijiyah

Semoga Allah mencabut kesakitan dari diri kamu
bersama gugurnya dosa-dosa lalu
semoga cepat sembuh



Tidaklah Allah menurunkan cubaan kepadamu
 melaikan kerana cintaNya pada Mu

jangan pernah putus asa
teruskan berjuang

life must go on no matter what
no one will understand us
no one will know our sickness
keep the painful to our self
remember 

Sesungguhnya, apabila seorang hamba Allah jatuh sakit, Allah akan utuskan 4 malaikat untuk :
Malaikat Pertama akan mengambil SELERA MAKANNYA
Malaikat Kedua akan mengambil REZEKINYA
Malaikat Ketiga akan mengambil KECANTIKAN WAJAH (pucat)
Malaikat Keempat akan mengambil DOSANYA

Apabila telah sampai waktu yang telah Allah tetapkan untuk hambaNya kembali sihat, Allah akan menyuruh Malaikat Pertama, Malaikat Kedua dan Malaikat Ketiga supaya memberi balik apa yang telah diambil oleh mereka itu kepada hambaNya.

Akan tetapi Allah tidak menyuruh Malaikat Keempat memberi balik dosa hambaNya tersebut. Subhanallah, betapa Maha Mulia dan Maha Penyanyangnya Allah terhadap kita. 

Janganlah bersangka buruk terhadap Allah ketika sakit, bersyukurlah dan ucaplah Alhamdulillah ke atasNya
Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa.


p/s: Istighfar kepada ALLAH untuk diampuni dosa kita…


Husnuzon

InsyaAllah

Sesungguhnya setiap kesakitan itu adalah penghapus segala dosa.

kuatkan semangat
teruskan perjuangan
hidup harus di teruskan
^______^

tiada y sia sia
tak pernah sendirian
Allah kan ada
selalu ada
Allah selalu ada disamping org y selalu mengingatiNya
jgn mengeluh 
jgn sedih
tapi ucaplah

SubhanAllah
Alhamdulillah
Allahuakhbar

~semoga bermanfaat~

~khas buat Fifie Feyca semoga lebih bersemangat!! fighting!!~
~nothing is impossible~
the longer u feel the pain the closer u get to ya Illahi subhanaAllah
 please back to the root
lets be fine
lets try ur best to be fine
just try everything
Allah ask us to terus berusaha n keep doa
pasti ada jalan bagi org y berusaha...
where is a will there us a way
Yang bulat tidak datang bergolek, yang pipih tidak datang melayang
Fifie boleh..!!
tak perlu cari simpati manusia
Allah dah lebih dari cukup

!!Fighting!!

 " ~~ Keep Smiling ~~ "
    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Wednesday, October 8, 2014

Liebster Award by Anabiha

Assalamualaikum.. hello oktober.. dah oktober dah laa.. cepat nya masa berlalu.... 
mulakan post oktober dgn LA by Anabiha..


        Anabiha thanks dear for tagging me. There you go the answers.
1.       Kenapa buat blog?
       Supervisor suruh buat y formal blog then blajar dri situ buat personal blog.

2.    Apa perasaan bila kakak/abang/adik korang kawen dengan musuh ketat korang?
     Wow, mcm mne bleh jadi musuh tu?? Xsuka geram nk marah tapi akan cuba jgk untk adapt dan y paling penting pastikan hubungan antra adik beradik xterjejas sbb mslh peribadi dgn ipar2 itu.

3.      Perkara paling memalukan yang terjadi masa korang belajar (universiti/sekolah men/sekolah ren/tadika?
      Memalukan?? Ape ye.. biarlah rahsia.

4.       Pernah menipu?
       Menipu.. tipu sunat.. kuang kuang kuang.. pernah je.

5.       Pernah couple? Kalau dah cer beritahu apa yang bestnya couple tu...
       Check it out here panjang lebar cite psl menda ni.. bila happy baik best la bila dah x happy xbaik xbest la.. couple x menjanjikan pengakhiran y hakiki lagi abadi but love n married will. that is what i believe in. 

6.       Cerita korea paling best untuk abad ini?
       Fate to love you.. click link for more info.

7.       Nama panggilan/gelaran yang korang tak suka
       Ade... tapi biarlah xnk sebut lah.. dah mmg xske pn..

8.       Ada tak mempunyai kawan yang bermulut laser ?
       Ade je.. harus je ade..

9.       Fesyen korang? (hipster ke street ke or whatever)
       Sweet n simple

10.   Saat diberitahu yang korang ada penyakit yang bahaya apa yang korang nak buat selain daripada beribadat dan melakukan pembedahan.
       Sentap tgk soklan ni.. kenape tetibe tanya soklan ni anabiha?? cari jalan penyelesaian  untk masalah ini, cuba rahsiakan kesakitan tapi klu terpaksa bgtau org terdekat untk dapatkan moral support. buat perancangan jangka panjang n jangka pendek biarpun kita tahu kita hanya merancang n tuhan menentukan segala-galanya. life must go on no matter what. selagi berkesempatan, fie akan terus melakukan y terbaik dalam segala hal dalam kehidupan seharian. makes more love, makes more success in life, makes love ones happy, makes me smile more n happy, may very minutes counts.. keep fighting keep being positive.

11.   Cerita hantu yang paling kerap korang dengar?
       Xminat.. xamik tau..

12.   Apa yang korang buat untuk lepaskan stress?
     Dngr alunan al quran, dgr ikim fm, baca buku motivation n motivation quote, blogging, music, movie, makan, kaco org, tido. 

 yeah done!!

My next step is to tag other bloggers right. Tetibe fifie tag secara officially...
Hope you all tak keberatan nk jawab soklan ni yew

The Nominates are

any of u, feel free to join.. most welcome

sudi sudi kan lah yew..
~have fun and enjoy~

So YOU, what YOU have to do now is that baca term n condition of LA bawah ni

The Liebster Award term n condition :
  1. mention the person who nominated you with a link to their blog
  2. answer the question asked
  3. nominated 11 other bloggers with a smaller following but with a lots of potential
  4. create 11 of your own question for them to answer.
  5. notify your nominate 

then only, do answer my questions as follow
jawab jangan tak jawab naaa.. :) have fun.

1.     Share 1 gambar y boleh buat korang gelak. :))
2.     Share 1 lagu y boleh buat korang tersenyum (link or nk nyanyi pn blh)
3.     Share 1 Motivation/Quote y dpt mengembalikan semangat korg bila down
4.     3 list utama y ada dalam wish list korg sekarang
5.     3 drama/movie yang terbaru yang korg telah/sedang tontoni
6.     3 cara melupakan seseorang y sgt bermakna dlm hidup korg. [da xde, putus cinta k] :)
7.     3 perkara y korg lakukan bila berdepan smula dgn ex korg dgn sengaja @ x
8.     5 list brand bagi produck penjagaan muka[Face Care] y korg pernah pkai 
9.     Kenapa ia baik/sesuai untk kulit muka korg? Ce promot sikit.. hehe!! :P 
10.  Apa komen anda tentang cik Fifie Feyca ni? hehe! ce komen skit. :p
11.  Saat diberitahu yang korang ada penyakit yang bahaya apa yang korang nak buat selain daripada beribadat dan melakukan pembedahan.

Thank you for your cooperation, willingness n sincerity for answering my question. i love you guys so please just bear with me.. You guys are awesome! jinjja! jinjja!

Please dont forget letakkan LINK post anda di ruangan komen bawah ni ye..

Do have fun and enjoy!!

~thanks a lot guys~

my Liebster Award entry list.. check it out kayh..

Liebster Award 1
Liebster Award 2
Liebster Award 3
Liebster Award 4
Liebster Award 5
Liebster Award 6


 "Keep fighting"
    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...