Tuesday, May 20, 2014

Jatuh cinta, lagi lagi aku jatuh cinta. Harusnya bagaimana?


Assalamualaikum semorang..

Pertama ku melihatmu
Bergetar rasa hatiku
Berdebar-debar jantungku
Mungkin ku suka padamu


Ketika ku melihatmu
Berdetak-detak di dada
Mungkin itu suatu pertanda
Bahwa ku suka padamu
oh lagi lagi aku jatuh cinta
Jatuh cinta lagi 

since akk petak bunga y jemput kita sendiri, kita rasa honour sgt untk menjoin GA akk ni. seyesly kita suka topic akk ni. tapi malang nya kita mcm.. errr mcm xlayak nk cecite psl ni..
huihuihuihui... xpe xpe i give it a try kayh... kih3x.. so


Nak Join Klik Sini 
dengan pengalaman y xseberapa ni. err.. errr.. 
kita xpernah jatuh cinta for a serious relationship yet seyesly
~serious relationship kat sini is married~
tapi pernah la have crush n suka kat seseorg ni. mcm mne ea nk cecite.. 
i dont want to state it as cinta slagi x kawin. cinta lepas kawin lbh hakiki. huihui3. hopefullly la kan kan.. betol x..? sape stuju... hihiihi!
xpe pengalaman tgk cerita2 tv, cerita korea pun bnyk.. huihuihui..
so pernah tak korg ade perasaan macam ni ,klu ade.. maksudnya anda..... 
telah termasuk dalam golongan y telah terjatuh hati nya kat seseorg... 
so check it out... same x kita...

rapunzel+flynn
sehari klu tak gaduh n cari pasal nga dia rase mcm something wrong some where je.
mesti kne cari pasal gak.. xde pasal cari pasal kate org tu kan..
mmg xboleh biar kan dia senang lenang. huuuhuhu! sbb dgn cara itu i akan rase tenang. hoho!
so for me its maybe sbb dia ni jenis y brutal kowt... i ke dia..? err.. errr..  
klu romantic lain plok gaye nye... 
atenye.. haahhaha!

rapunzel+flynn+inguana
then, kadang2 bila da gaduh bila kuar tgk org tu, sume nmpk mcm die, bayangan rindu la kate kan kowt kan. asalkan same tinggi, same besar, same handsome, same putih. same mcm gamba ni haa tgk iguana pun nmpk mcm die... hohoho.. senyum sorg2.. hmmm hehe! 

rapunzel+flynn
pastu, ade perasaan y mengatakan nk berubah, nk berubah jadi y lebih baik, he might not care but we care. yang rajin masak jadik lagi rajin masak. biasa masak biasa2 jek skung ase mcm nk make a different sume resepi y dia suka mcm nk try bwt jek. biasa tak kisah sgt pasal penampilan skung jadi over concern psl sume tu. #lolAkuNiDahKenapaKan. tp seyesly la nk jadi y terbaik klu boleh. klu dlu just baca al quran bila perlu n teringat je skung cuba baca n blaja tajwid n terjemahan. just want to be the best for hubby n kids soon. 
"lelaki y baik untuk perempuan y baik, perempuan yang baik untuk lelaki y baik kan - surah nur ayat 26"
semoga istiqomah bila melakukan perubahan y baik same2 la kita ye.

rapunzel+flynn
pastu bila sendirian, bila solat, dalam solat, dalam doa, terdetik nak sebut nama dia n doakan kesejahteraan keberadaan  dia. sbb dia mmg selalu ade dalam ingatan ni... hmmmm... hehehe!!
pastu mintak "Ya Allah klu dia adalah jodoh y kau tentukan terbaik untk aku.......dekatkan lah, tetapkan lah" klu boleh xnk berpisah xnk y lain... alamak! #parahDahBudakNi 
pasang plak lagu istikharah cinta ni.. wawawa


tp klu ade jodoh ade lah kan tapi usaha itu penting. kan kan kan
ini lah y paling pasti kowt, mmg seyes kamu really fall for him. 
u only with ur self n it seems u know ur self better mase solat.
mase untk muhasabah diri la kate kan.
^_^

[pastu sambung lagi dengar lagu  Edcoustic - Muhasabah Cinta sambung lagi dengar lagu Maharku Untukmu wawawa...
astagfiruAllahazm.. back to the root pleaz...]

rapunzel+flynn
i ade macam tu x..?? huh..?? x percaya..?? 

rapunzel+flynn
hmmmmmmmmm......


itu lah alkisahnya klu dah terjatuh hati dekat seseorg tu.

Bila terbaca tajuk entry ade lagu tak y bermain dlm kotak fikiran korang? ce teka sape nyanyi lagu tu? tgk tajuk je mmg akan terase nk cari lagu ni. atooaiii... namulaso.. xboleh bwt po ea.. sbb lagu tu mmg mcm sesuai.. 

~so i think thats all for now..~

~Lets fall in love~
"Keep Blgging ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing"

30 comments:

  1. ololo...sweetje=) aah,tajuk apatah lagu ni....lupa daaaa,heeeee

    ReplyDelete
  2. ehhehe!! malu ~~!.. domo domo cik nana... ce lteka... xingat eyh.. aku jatuh cinta lagi by malta.. ^_^ ce cri boleh layan~

    ReplyDelete
  3. jatuh cinta bebrapa kali..jadi pengajaran masa depan..
    aslkan dilandasan Nya..
    insyallah semuanya baik2..

    tq joint..salam kenal-kenal ek..

    ReplyDelete
  4. akk petak bunga...
    berape kali... err.. errr.. dotdotdot.. blom ad y seyes.. amin.. insyaAllah do pray for my luck n success ye.. hehe.. iye salam kenal-kenalan. itu harus akk do keep in touch ye..

    ReplyDelete
  5. dah tak ingat sape nyanyi...cinta ni definasi terlalu luas...susah nak ungkap :D

    ReplyDelete
  6. kan kan kan.. cinta ~~ oh my my..
    heheh~~
    aku jatuh cinta lagi.
    lagi lagi aku jatuh cinta
    malta.. ce cri..
    keep in touch sally.. ^_^

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,salam perkenalan..good luck awk ^_^

    ReplyDelete
  8. wslm.. salam kenal kenalan juge.. thanks awak.. ^_^

    ReplyDelete
  9. tau lagu ni tp lupa siapa yg ambik...hahaha..lain org lain yg dia rasa kan...tp yg berubah kpd lbh baik tu mmg betul.. ;) gudluck utk awk..heee

    ReplyDelete
  10. Doa kau lebih kurang sama macam aku. Ya Allah, jika benar si A adalah jodoh yang Kau utuskan untuk aku, aku mohon agar kau dekatkan aku dengan dia, tetapkan perasaan aku hanya pada dia, utuhkan la ikatan kasih sayang antara kami. Jika bukan dia jodoh ku, kau alihkan la perasaan ini kepada jodoh ku yang sebenar. Dekat kan aku dengan dia. Walau sesiapa pun jodoh yang kau utus untuk ku, aku mohon agar Kau jadi kami orang-orang yang sentiasa ikhlas dan redha antara satu sama lain, saling menyayangi dan menyintai antara satu sama lain, saling mencukupi dan melengkapi antara satu sama lain, semua nya hanya kerana Mu sahaja Ya Allah.

    ReplyDelete
  11. saya join juga..jemput singgah..semoga hubungan kekal hingga ke jannah..
    http://jnjikita.blogspot.com/2014/05/bagaimana-kamu-tahu-kamu-sudah-jatuh.html

    ReplyDelete
  12. wahh romantis sungguh...klik2 ke blog saya..jom

    ReplyDelete
  13. phewitttt..rasenye kalau org yg belum kawen tp ade boipren mesti doa bende sama..;D

    ReplyDelete
  14. wow i like this movie so much! "Tangled" is such a cute movie :D cool <3

    http://iamthunderchick.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. Ahhh sweetnya story nie >< hahahaha. Hopefully korg kawin ya.. Err ke dh kawin ? Huehehe. Best part yg time awk nk berubah jd lebih bgus tu. Part rajin msk, dressing un kompem yg cute2 cntik2 jer kn kn ? Hahahaha. Nice entry ^.^

    ReplyDelete
  16. sweetnya jtoh cinta ,
    jtoh cinta ni mcm ada angin je lalu kat muka time terserempak ngn Cinta ^^

    ReplyDelete
  17. jatuh cinta lg...lg lg ku jatuhh cinta.. hahaha

    ReplyDelete
  18. kisah benar yg comel hehehe.. moga Allah perkenankan doa2 adik ;)

    ReplyDelete
  19. Ehh itu lirik lagunya Matta Band kah? :v

    ReplyDelete
  20. Done follow :) Mind follow back ?

    ReplyDelete
  21. Salam ukhwah! bls kunjungan awk ..comelnye blog! suke tgk citer rapunzel .. ..huhu... Jika ign jodoh yg baik..jgn pernah jemu utk berdoa :) .In Shaa Allh

    ReplyDelete
  22. I blg often and I truly appreciate your content.
    This great arficle has really peaked my interest. I will bookmark your blog and keep checkinng for new details about once a week.
    I opted in for your Feed too.

    my blog post; dental health

    ReplyDelete
  23. Hi menarik content. lets blogwalking and click ads. done follow u, follow me back http://acuyuhan.blogspot.com/ .thanks

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...