Friday, July 29, 2016

Terperangkap



Assalamualaikum

^_^

I was trap.... funny kan....
 after so long almost 1 year aku biarkan hati aku tanpa rasa mcm ni..
tiba2 dia datang n tiba2 jugak ia pergi..
semudah A B C....,
apa lah naseb aku sbnrnya.........
ya Allah.....
aku xnk rase mcm tu lg...
xnk sakit mcm tu lg...............

Rasa mcm aku dah betrayed diri sendir pun ye jgk..
Aku dah janji xkn mudah jatuh hati pada sesape pn.
Tapi kli ni aku sndri pn xtau
Sbb termakan dengan kata2 atau
Termakan dengan janji janji palsu

Apa salah aku kli ni... apa lagi y salah..
Aku lagi happy tanpa perasaan mcm ni..
Org y bagi kepercayaan pada aku skali dia y musnah kan....

Baik aku sendiri n xtersakiti
Xmengharapkan sesiapa

Sakit nya mula menyukai org y hanya datang sekadar cuba cuba dan berlalu pergi tanpa rase bersalah...
Kurang hajo btol org mcm ni

Penat2 aku bina tembok dlm hati aku
Ko datang runtuh runtuh kan tembok tu
Pastu ko biarkan ia nya terbiar tersakiti mcm tu

Aku senang sendiri tanpa cinta manusia y menyakiti..



mungkin ini yang dinama kan doa termakbul
"Ya Allah, jika dia adalah jodoh kiriman yang terbaik untk aku,
Kau dekatkan lah dan permudahkan lah untk menghalalkan hbgn ni
jika bukan yang terbaik jauhkan lah aku dari perasaan yang sia2" 


    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Saturday, June 18, 2016

5 JANGAN LAKUKAN TERHADAP GEGADIS



Assalamualaikum

^_^


JANGAN LAKUKAN TERHADAP GEGADIS
Gegadis makhluk yang sensitif dan mudah beremosi, 
jangan lakukan ini kerana lukanya belum tentu mudah sembuh nanti.

1. Jangan buat mereka jatuh cinta jika kita tak cintakan mereka. Harapan mereka berbunga bunga
2. Jangan pikat mereka jika kita belum bersedia untuk cintai mereka. Mereka akan kecewa gila.
3. Jangan beri dan cipta harapan jika kita tak pasti, nanti dia ternanti nanti
4. Jangan mainkan perasaannya jika sekadar cuba cuba, mereka bukan patung mereka manusia murni.
5. Jangan sakitkan hatinya jika tiada hati terhadapnya, bayangkan apa perasaan kita bila terluka.

Cari gegadis yang seperti tuntutan agama, lebih istimewa jika ada wawasan kewangan yang baik.
Mereka membantu kita jika kita tersalah jalan, gegadis yang selalu membaca pos disini selain baik, mereka beriman, tawaduk, berwawasan, jelita, seksi dan ibu yang baik.
😉
Salam Ramadan yang mulia, carilah pasangan untuk kita bawa bersama kesyurga.

‪#‎Kongsikan‬ jika boleh bantu lelaki pelihara hati wanita



    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Thursday, June 16, 2016

my deep deep inside



Assalamualaikum

^_^

sebab bila aku dah mula rase sesuatu
aku rase ingin melepaskan

biarkan kan ko bebas memilih yang terbaik untk diri ko

terlalu awal untuk semua ni
kita terlalu cepat
betol ke smua ni

walaupun hati aku rasa sakit bila sebut perkataan

saya akan pergi jauh dari awak

kerana melepaskan memberi lebih banyak kebahagiaan bagi awk
kerana melepaskan memberi lebih banyak pilihan bagi awk
kerana melepaskan akan buat awk bebas buat apa y awk suka

saya nak g jauh dari awk

baik skung..

sebelum kata2

saya nak gi jauh dgn awk menjadi hambar


ya Allah adakah ini petanda

saya bukan y terbaik untk awk
n awk bukan y terbaik untk sye

mungkin sbb kesunyian kita jadi cmni
tapi bukan dari naluri 
bukan dari hati


    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...