Wednesday, November 25, 2015

Sebaik-baik hidup ni



Assalamualaikum

^_^

one step, two step, three step back again one step, two step, three step
repeat step... 1 , 2 , 3
keep moving

bagi y tertanya2 pasal cite ri tu..
hik hik hik..
dgn jayanya mmg aku xg wedding dia..
malas btol nak fikir masalah ni..
xpa.. xpa..
xpenting..

aku rasa aku perlu lebih bahagia dgn smua ni..
dia Xperlu tau aku mmg bahagia
ENJOY JEK
wakakakakaka..

lantak ko la bro..
wa da x kisah bro..
lantak ko..
smua tu xde kne mengena nga hidup aku

aku happy dgn cara aku
aku enjoy dgn smua perkara y berlaku pada aku


maka ini official my last n my very last pasal ko..

bz fikir pasal product baru aku ni

meh meh order
check smua collection dekat cotact us bawah ni yekk
tq guys always support aku...



"saya nak berjaya dan kaya"

kawan saya ajar cakap mcm tu..

fokos skit

POSITIVE! HUSNUZON! HAPPY!


    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Tuesday, November 17, 2015

Move on babeyh!



Assalamualaikum

^_^

keep counting days.. ape masalah aku ni..
counting days hari bahagia dia..
saya bahagia tgk kawan2 sye bahagia..
saya slalu doakan y terbaik untk kawan2 sye..

^__^
make my self bz instead..
bnyk menda nak settle.. xsempat nk fikir y lain..

tapi sye ckp kat dia, sye akan pergi wedding dia nanti..
tapi sye xrasa mcm sye boleh pergi..
mcm xmampu.. masih perlukan sikit mase!

sye tak heran apa dia fikir..
tapi y lebih penting apa y bermain di fikiran sye ni haa..
lantak lah.. sye pun xpaham ape y sye fikirkan ni...
lantak lah...

by the way
fifie baru saja keluarkan baby feyca new collection
new bedung moden bertopi in the house sista!
yang berminat PM fifie trus kayh!

yang best pasal bedung bertopi feyca punya collection ni sbb dia READY STOCK..
fast payment fast shipping guarantee..

n momes n sista peringatan
kne CEPAT sbb
LIMITED EDITION collections ni, LIMITED STOCK
Cepat2! check it out dkt link bawah ni! n
cepat2! grab it right now!

FB -  FIFIE FEYCAhttps://www.facebook.com/fifiefeyca/
IG - MYYBEDUNG - https://instagram.com/myybedung/


ini antaranya..
nak tgk y lain2 jom intai2 dekat IG n FB fifie kayh..
klu xkeberatan follow n like both IG n FB fifie kayh..

menda bagos xelok simpan sorg2.. share dekat kawan2 y lain skali yek..
kih3xx..

much love dear friend...
seriously i heart u all..

thank u babeyh slalu support fifie!
fifie baca semua komen2 korg dekat post sblm ni..
nak nanes wase..
T___T
i tot i was alone..
thankful i wasnt alone..
Allah kan ada.. uolls pun ada..
thank u support fifie..
thank u sgt!!

much love!
heart u all much much!

    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Tuesday, November 3, 2015

Benar bagai yang dikata



Assalamualaikum

^_^

Benar bagai yang dikata.


consequence dri cerita
Someone like me
Teman Tapi Mesra
False Hope ke Syok Sendiri

finally jumpa jgk pengakhiran cerita2 ni..
Benar bagai yang dikata. selagi dia xkawin slagi tu la dgn xsengaja aku tunggu dia..
xboleh nak tipu.. n xperlu tipu diri sendri. kenyataanya mcm tu lah
tapi now on aku kne kuat kan diri kne gagah kan hati its time to move on...
finally he getting married.. very soon.. in 2 weeks time maybe from now..

dalam diam. dalam xnk ngaku. dalam aku mencari kebenaran. dalam mencari kepastian

mcm mimpi... tapi kenyataan nya mcm tu lah... nmpk mcm simple.. tapi mmg sesimple itu lah... xpe.. as long as i xbuat org sakit hati dgn i dh la... i xbg harapan palsu dkt org.. ok lah tu... i xske main2 menda seyes mcm ni... i xske bwt org sakit hati dgn i.. i xnk terhutang pape! tapi xpe.. thats how it use to be.. as long as u happy dgn cara u.. i happy dgn cara i! btol ke boleh settle mcm tu jek.. huihi!

because its too hard to be true! its too hard to be honest! its too hard to not to cheat! n its too fun n enjoying seeing people hurt because of the lies u made! thanks! im glad that u're happy seeing things like this... as long as u enjoy n happy! Allah know everything!

salah ke klu terus berterus terang.. salah ke klu terus bgtau aku perkara sebenar..
kata kawan.. kata bff.. kata ttm.. menda mcm ni pun xbole nk share ke..
because its hard to determine which one is a joke n which is not joke
im glad that u have fun making stupid jokes like this..

dri y aku rase maybe we still can be friend ..
rasa nya thats it!!
bye forever la my friend..
since u have fun hurting me..
i wont allowed that anymore...
teruskan kehidupan awk dgn sebaik y mungkin..

deep deep down there itu lah y aku rase..
like everyday in weeks ko msg aku, ckp this n that tapi ko xpernah plak bgtau aku like ko ada gf, ko da tunang n ko da nk kawen, aku tnye ko xnk ngaku.
all u do is giving false hope. hopes n more hopes finally u ruins it
tetibe bg kad kawen...
agak2 perasaan time tu mcm mne..

n in fact.. the fact that i am still only human..
i am not perfect.. i need sometime to let things go..
insyaAllah.. kuat..
xpe org buat kita, asal jgn kita buat org kan.
 Allah dh tentukan y lebih baik untk kita..

sejauh mana pun kita rasa kita kenal seseorg tu
selama mana kita rasa kita dah kenal dgn dia
sedalam mana pun rasa y kita rasa
tetap xdapat nak tentukan apa2 dimasa hadapan..

jangan pernah bergantung pada sesiapa tapi hanya pada Allah..

Hati oh jangan kau berbisik, berbisik kata cinta, ku tak ingin kecewa, ku tak ingin terluka, kau tahu aku pernah, pernah aku terluka, berlinang airmata, lebih baik kau diam saja, diam saja, diam saja, oh hatiku.

Hati jangan kau bercelaru, bikin aku keliru, tak lagi aku mahu, sekali lagi aku tertipu, tapi jika kau tahu, dia yang terbaik untukku, janganlah kau melulu, lebih baik kau tenang saja, tenang saja, tenang saja, oh hatiku.

#pergilah






    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Tuesday, October 13, 2015

Bedung Baby Moden Bertopi



Assalamualaikum

^_^

haissh... mcm mne nk mula menulis nie eh.. lame nye rase berdiam diri.. merajuk dgn blogger sebenarnya... merajuk dgn nuff.. merajuk dgn pc... blog ni seyes da xmcm dlu.. FiFie sedih sgttt!!! 
sabau aje lah yek cik fifie.. sabau!
sayang tu mmg sayang tapi error blog ni mmg xde jln penyelesaian ke... tension!!
pertama nuff.. still xleh etak kat blog.. second followers smpai skung xnk appear.. 
sgt xbest! its lacking here n there.. sesiapa y merindui diri ini.. maaf sgt x refollow n xsempat n menjengah n melawat korg smule.. maaf.. will do as soon as smua slowly settle down kayh.. fifie masih sgt kat smua org.. huihui.. rindu smua jgk..

pape pun

sedia maklum fifie ada jual Bedung Bayi Moden Bertopi kan

rasanya nak bg special price dekat korg lah...

mention jek korg kwn2 blog FIFIE FEYCA or FIFIE REVIEW

nanti fifie bg special price..

special x special la tapi ada la kan

meh PM fifie dkt

FB --> https://www.facebook.com/fifiefeyca
WA --> 0136279412 [faster respond]
IG --> https://instagram.com/myybedung/


for more choices pn intai intai kat sne kayh!

n jgn lupa follow n like pages fifie ye.. 

much love guys!

see u soon guys

much love!


    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Tuesday, September 15, 2015

Hoodie Swaddled Instant Infant Wrap

^_^ Assalamualaikum ^_^

Sis masih tercari-cari kain BEDUNG yang sesuai untuk BABY y akan lahir tidak lama lagi?
Atau
sis rasa LECEH, LAMBAT dan SUSAH nak pakai bedung yang biasa?

Xsempat siap lagi baby dah meragam
Xsempat nk nyenyak lagi baby dah meow meow umie umie

meh sini fifie kenal kan dgn
Hoodie Swaddled Instant Infant Wrap
atau nama lain Selimut Baby Bertopi
atau nama lain Bedung Moden Instant Bertopi

Bedung bertopi, cepat pakai, mudah, kemas and selesa!
Comel sgt si manja pkai hoodie swaddle ni kan kan.. nmpk ceria x gtu.
baby n bedung mmg xboleh dipisahkan
sebolehnya jgn dipisahkan kan

plus skung market susah nk cri bedung bertopi and moden instant... 
especially yang seyesly senang n mudah pkai mcm bedung ni
masuk je baby dlm kantung dia, tutup kiri, tutup kanan.. zap zap dah siap..
baby dah boleh mam mam dan boleh tidur nyenyak... mama suka xgtu mama?
so tggu apa lagi sis.. jejoms grab like right now! right now! 

sesuai sgt untk newborn and fit plus minus till 5+kg 


Bedung Modern Bertopi + Barut

RM 32 excluding postage
+ Postage sm: RM7 
+ Postage ss: RM11

Size: small/medium (fit newborn till 5kg)

Material: Cotton Flannel
heart emoticon bertopi (elak baby masuk angin)
heart emoticon manually n easy adjustable n fit any size (no zip no zap)
heart emoticon sgt mudah digunakan dan kemas
heart emoticon baby akan sgt comfortable.. 
heart emoticon Bantu baby tidur lena 
heart emoticon Bantu bayy anda merasa selamat seperti berada di dalam perut ibunya.

heart emoticon Set ni berserta barut 

~1- Sangat selesa kerana di buat dari kain cotton yang berkualiti 
~2- akan sangat kemas n terletak bila dipakaikan 
~3- Lengkungan "U" pada bahagian tengah mengelakkan bayi terasa rimas dan lemas 
~4- Melengkung di bahagian punggung untuk mengelakkan barut daripada terkena najis bayi.

To order blh PM FiFiE like right now! right now!


if sis xnk 1 set boleh amik y ni Bedung aje

Bedung Modern Bertopi

RM 28 excluding postage

+ Postage sm: RM7 
+ Postage ss: RM11

Size: small/medium (fit newborn till 5kg)

Material: Cotton Flannel



heart emoticon bertopi (elak baby masuk angin)
heart emoticon manually n easy adjustable n fit any size (no zip no zap)
heart emoticon sgt mudah digunakan dan kemas
heart emoticon baby akan sgt comfortable.. 

To order blh PM FiFiE like right now! right now!

Cara Order:
1. PM/SMS kami di account FB FiFiE or whatsapp 0136279412 for fast respond
2. Pilih mask dan nyatakan kod pilihan 
3. kami berikan jumlah bayaran yang perlu dibuat
4. anda buat pembayaran
5. parcel akan sampai pd anda dalam masa 1-2 hari bekerja

correct n incorrect way nk pkai bedung ni...


Jejoms sis order skung sebelum kehabisan stock 

if nak more details pun boleh 

just PM FiFiE dekat FB kayh! 
nak tinggakan no WA pn blh, nanti fifie WA sis
nak PM sni pn boleh no problem..

selamat membeli belah! 
beli n hadiah kan dekat baby mesti baby suka
baby sndri, baby kakak, baby abg, baby saudara, baby kawan sesuai sgt,..
hihi

Mama suka! Baby Ceria!

    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Friday, September 4, 2015

Oh Hati Ku



Assalamualaikum

^_^

salam sayyidul ayyam


 Dari Ali r.a., katanya: "Rasulullah s.a.w. bersabda kepada saya: Ucapkanlah: 

"Allahummahdini wa saddidni"
Ya Allah, berikanlah petunjuk kepadaku dan luruskanlah perjalananku-." 

Dalam riwayat lain disebutkan: 

"Allahumma inni as alukal huda wassadad"
 -Ya Allah, sesungguhnya saya mohon kepadaMu akan petunjuk dan lurusnya perjalanan. 

(Riwayat Muslim)

petunjuk dan hidayah sebagai antibodi, makanan, supplement untk hati

sabda Rasulullah

” أَلا وإِنَّ فِي الجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الجَسَدُ كُلُّهُ وإذَا فَسَدَت فَسَدَ الجَسَدُ كُلُّهُ أَلا وَهيَ القَلْبُ.“ رواه البخاري ومسلم.

"Ketahuilah, sesungguhnya di dalam tubuh manusia ada segumpal daging, apabila daging itu baik maka baiklah tubuh manusia itu, akan tetapi bila daging itu rosak maka rosak pula tubuh manusia. Ketahuilah bahwa sesungguhnya segumpal daging itu adalah hati.” 
 [HR. Bukhari-Muslim].

Hati kita dialah yang menentukan hidup kita,kalau dia baik maka akan baik semua yang kita lakukan, dan baik juga yang kita dapatkan. Kalau dia Buruk maka akan Buruk semua yang kita lakukan, dan Buruk juga yang kita dapatkan.

Doa makanan hati, so jom kita cuba amalkan mana dari doa2 ini.. semoga bermanfaat.


BISMILLAHIRRAHMANIRROHIM

Alhamdulillahi Rabbil Alamin.
Hamdan Sakirin Wayukafi Mazidah.
Ya Rabbana Lakalhamdu Kama Yanbaghi Lijalali Wajhikal Karimi Azimi Sulthonik.

1.       Allahumma Salli Ala Saidina Muhammad, Wa Ala Ali Saidina Muhammad. Solatan Tun Jina Biha Min Jami’il Ahwalil Wal Afat, Wataqdilana Biha Min Jami’il Hajat Watutahhiruna Biha Min Jami’il Sai’ At, Watarfa Una Biha Indaka A’laddarajat,  Watuballghuna Biha Aqsol Khoirat Min Jami’il Kahoirat Fil Hayati Waba’ Dal Mamat. Wa Ala Alihi Wasohbihi Tasliman Kasira Birahmatika Ya Arrahamarrohimin.
Alif Lam Mim. Allahu la ilaha illa Huwal-Hayyul-Qayyum.
"Alhamdulillah ala ni'matil Iman wal Islam, Alhamdulillah ala ni'matil Tauhid wal Da'wah, Alhamdulillah alladzi bi ni'matihi Tatimmus Shalihat.La Haula wala quwwata illa billahil aliyyil adzim."

2.       Rabbabaa Laa Tuyigh Quluubanaa Ba'da Idz Hadaitanaa wa Hab Lana Mil-Ladunka Rahmatan Innaka Antal-Wahhaab
"Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkau-lah Maha Pemberi (karunia)." (QS. Ali Imran: 7)

3.       Yaa Muqallibal Quluub, Tsabbit Qalbi 'Ala Diinik
“Wahai Dzat yang membolak-balikkan hati, teguhkan hati kami di atas agama-Mu." (HR. Ahmad dan at Tirmidzi)

4.       Allaahumma Musharrifal Quluub, Sharrif Quluubanaa 'Alaa Thaa'atik
"Ya Allah yang mengarahkan hati, arahkanlah hati-hati kami untuk taat kepadamu." (HR. Muslim)

5.       Allahumma arinal haqqo-haqqo warzuqnattiba’a, wa-arinal baatila-baatila warzuqnajtinabaa
Ya Allah, tunjukilah kami yang benar itu benar dan kami mampu melaksanakannya, dan tunjukilah kami yang salah itu salah dan kami mampu menjauhinya.”

6.       Allahumma aghnini bi’ilmi, wa-akrimnii bitaqwaa, wajammilnii bil’aafiayah
“Ya Allah perkayalah diriku dengan ilmu, hiasilah diriku dengan kasih saying, muliakanlah diriku dengan taqwa, dan perindahlah diriku dengan kesehatan.”

7.       Rabbij’al haadzabaladaan aaminaan, warzuq ahlahu minas samaroti, man aamanaa minhum billahi wal yaumil aakhir
“Ya Tuhanku jadikanlah negeri ini negeri yang aman tenteram, karuniakanlah kemakmuran hidup kepada warganya, yang iman kepada Allah dan hari akhir.”

8.       Allahummar zuqna habbaka wa hubba rasulika wa hubba man yanfa’unaa hubbahu ‘indaka wal’amalallazii yuballighunaa hubbaka.
“Ya Allah, anugerahkanlah kepada kami kecintaan Engkau dan Rasul Engkau, dan kecintaan org yg bermanfaat bagi kami kecintaannya di sisi Engka dan amalan yang menyampaikan kami kepada kecintaan kepada Engkau.”

9.       "Sub-hanaka la 'ilma lana illa ma 'allamtana innaka antal-'alimul-hakim"
"Maha Suci Engkau, tidak ada yang kami ketahui selain dari apa yang telah Engkau ajarkan kepada kami: sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana."

10.   Ya Allah ya Mujibassa’iliin, ighfirlanaa ya ghofur wa ya arhamarroohimiin irhamna.
“Ampuni kami, sayangi kami, tuntunlah kami, hingga kami mendapat cahaya dan ampunan Engkau.”

11.   Allahumma laa sahlaa illaa maa ja’altahu sahlaa wa anta taj’alul hazna idza syi’ta sahlaa.
“Yaa Allah, tidak ada kemudahan kecuali apa yang Engkau jadikan mudah. Sedang yang sulit bisa Engkau jadikan mudah, apabila Engkau menghendakinya menjadi mudah.”

12.   Allahuma inni a’udzubika minal hammi wal hazani wa a’udzubika minal ajzi wal kasali wa a’udzubika min ghalabatid dayni wa qahrir rijaali.
“Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari kegelisahan dan kesedihan. Dan aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan. Dan aku berlindung kepada-Mu dari kebakhilan dan sifat pengecut. Dan aku berlindung kepada-Mu dari terjerat hutang dan ketertindasan.” (HR. Abu Dawud)

13.   Allahumma inni a'udzubika min 'adzabi jahanam, wamin 'adzabil qabri, wamin fitnatil mahya wal mamaati, wa min syarri fitnatil masihid-dajjal.
“Ya Allah, sungguh kami berlindung dari adzab neraka jahanam, adzab kubur, fitnah hidup dan mati, serta dari buruknya bencana Dajjal.”

14.   Rabbana hablana min azwaajina, wa dzurriyyatina qurrata a’yuniw, waj’alna lil muttaqiena imaamaa.
“Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami jodoh [2] kami dan keturunan kami sebagai penyenang hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang2 yang bertakwa.” (QS 25:74)

15.   ROBBI LAA TADZARNI FARDAN WA ANTA KHOIRUL WAARITSIN.
“Ya Allah janganlah engkau tinggalkan aku seorang diri dan engkau sebaik2nya dzat yang mewarisi”.

16.   ROBBI HABLII MILLADUNKA ZAUJATAN THOYYIBAH AKHTUBUHA WA ATAZAWWAJ BIHA WATAKUNA SHOOHIBATAN LII FIDDIINI WADDUNYAA WAL AAKHIROH.
“Ya Robb, berikanlah kepadaku istri yang terbaik dari sisi-Mu, istri yang aku lamar dan nikahi dan istri yang menjadi sahabatku dalam urusan agama, urusan dunia dan akhirat”.

17.   HASBUNALLOOH WANI’MAL WAKIIL NI’MAL MAULA WANI’MAN NASHIIR.
“Cukuplah Allah menjadi Penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung, Dia adalah sebaik-baik Pelindung dan sebaik-baik Penolong”. (Q.S. 3 : 173 & 8 : 40).

18.   Allahumma inni a’udzubika min ‘ilmin laa yanfa’ wa min qolbin laa yakhsya’ wa min nafsin laa tasyba’ wa min da’watin laa yustajaabulaha.
"Ya Allah, aku berlindung kepada-Mu dari Ilmu yang tidak bermanfaat, dari hati yang tidak khusyuk, dari jiwa yang tidak pernah puas, dan dari doa yang tidak dikabulkan.”

19.   Allahumma takhtim ‘alaina bi husnil khatimah, wa la takhtim ‘alaina bi su’il khatimah.
“Ya Allah, matikan lah kami dalam kesudahan yg baik, dan tidak dimatikan dalam kesudahan yg buruk.”

20.   Allahummahdini wa saddidni.
“Ya Allah, berikanlah petunjuk kepadaku dan luruskanlah perjalananku.”

21.   La ilaha illa Anta. Subhanaka inni kuntu minazzhalimin.
“Ya Allah, tidak ada Tuhan selain Engkau. Maha Suci Engkau. Sungguh aku ini termasuk orang-orang yang zalim’.

22.   Allahumma inni as aluka mar'ata mar'atus sholehah.
“Ya Allah, anugerahkanlah aku pasangan yang sholehah.”

23.   Allaahumma Musharrifal Quluub, Sharrif Quluubanaa 'Alaa Thaa'atik
"Ya Allah yang mengarahkan hati, arahkanlah hati-hati kami untuk taat kepadamu." (HR. Muslim)

24.   Yaa Muqallibal Quluub, Tsabbit Qalbi 'Ala Diinik
“Wahai Dzat yang membolak-balikkan hati, teguhkan hati kami di atas agama-Mu." (HR. Ahmad dan at Tirmidzi)

25.   Rabbabaa Laa Tuyigh Quluubanaa Ba'da Idz Hadaitanaa wa Hab Lana Mil-Ladunka Rahmatan Innaka Antal-Wahhaab
 "Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan hati kami condong kepada kesesatan sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan karuniakanlah kepada kami rahmat dari sisi Engkau; karena sesungguhnya Engkau-lah Maha Pemberi (karunia)." (QS. Ali Imran: 7)

26.   Allahumma inni as-aluka ilman naafi'a, wa rizqan thayyiba, wa amalan mutaqabbala.
"Ya allah, sesungguhnya aku memohon padamu ilmu yang bermanfaat, rezeki yang baik, dan amalan yang diterima (oleh-mu)."


Dalam riwayat at Tirmidzi dari hadits Malik bin Anas, Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam bersabda, "Sesungguhnya hati itu berada di dua jari dari jari-jari Ar Rahman, Dia membolak-balikkan sekehendak-Nya." Dalam riwayat Ahmad, "jika Dia berkehendak (untuk menjadikannya sesat) maka akan disesatkan-Nya dan jika berkehendak maka akan tetap diteguhkan di atas petunjuk."
Sedangkan siapa yang hatinya dijaga oleh Allah dengan hidayah, tiada seorang pun yang bisa menyesatkannya. 
مَنْ يَهْدِهِ اللَّهُ فَلَا مُضِلَّ لَهُ وَمَنْ يُضْلِلْ فَلَا هَادِيَ لَهُ
"Siapa yang diberi hidayah oleh Allah maka tidak seorangpun yang bisa menyesatkannya. Sebaliknya, siapa yang disesatkan oleh Allah maka tida seorangpun yang bisa memberinya petunjuk." (HR. Ahmad, Abu Dawud, at Tirmidzi dan lainnya)
sebab itu, kita perlu sentiasa memohon kepada Allah, agar tidak menjadikan hati kita sesat setelah dia memberi petunjuk, dan kita juga memohon limpahan rahmat dari sisi-Nya, sesungguhnya Dia dzat Maha Pemberi.
Semoga kita dapat mengamalkan doa2 sunnah ini dan sentiasa dirahmati Allah serta dipimpin menuju jalan yang diredaiNya.

    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Thursday, September 3, 2015

Dream With A Twist




Assalamualaikum


Yesterday and today, I’m trapped in a square birdcage
Why am I living like this? I’m not sure
I’m gonna be bad, I’m gonna be crooked
I’m gonna show them something, I’m gonna change

Stop with the tiring things, stop with the nagging
Even if the things I like about myself are peculiar and I get hated
I don’t care, what happens happens
As if today is my last, I’ll run all I want
As if I’ll die from running out of breath
I wanna go to the end of where I want to go
I wanna start, it’s the beginning

Don’t easily say that being different is wrong
Even if you try to ruin things
I’m important, whatever anyone else says
I’m alright, it’ll be okay

I dream of a twist like the story of the Ugly Duckling
I’ll spread my wings and fly
I’ll say what I want, in the coolest way possible
This is me
It’s ok to be different, it’s ok to be wrong
I will live my own way, how I always looked
What’s so bad about me? I’m doing good
I am me

They easily say that different is wrong
I dream of a twist like the story of the Ugly Duckling
I’ll spread my wings and fly
I’ll say what I want, in the coolest way possible

Things will be different from now on
It’s a huge twist
I’ll do what I want

Orange Marmalade OST Part 7 – Dream With A Twist eng lyrics


    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"

Wednesday, September 2, 2015

Sponsor - Haha ft Zion.T - Lyrics



Assalamualaikum

^_^

so addicting i promise u try ah dengar



Zion t & Haha [Oh So Hot] - Sponsor [Infinite Challenge]
Zion t & Haha (Eutteugeottasi) - Sponsor
dengar lagu ni dri cite Infinite Challenge episode 442 xsilap y konsert infinity hari tu..
Infinity Challenge Yeongdong Expressway Song Festival ke name dia..

lagu haha ft zion t ni my choice n my feberet after HTG!
haha zion the best..!! ske haha!!

jom layan!

[Infinite Challenge] 무한도전 - Eutteugeottasi - $ponsor,으뜨거따시 - $ponsor [20150822]


Zion t & Haha (oh so hot) Sponsor [Infinite Challenge] lyric eng sub

Romanized
English
hajan daero da haejulge
sadallan daero da sajulge
pilyohan geon mweodeunji malman hae
nan ni $ponsor $ponsor $ponsor
Woo Baby Yeah
Dance

Oh oh oh Zion T
Oh oh oh oh Haha
Oh oh oh
Oh oh oh oh Yeah

Oh oh oh
Oh oh oh oh
Oh oh oh eh

samgyeobsal hangjeongsal gabeurisal muhan jegong
nae ireum daego da meogo
muhan ripil
geudae baegopeul ddae
eonjedeunji jeonhwa georeo
na haesuri abbande 010

neo nal nohchigi jeone butjaba dweo
saranghae saranghae
nae maeum jeoldae jeoldaero gabyeobji anha

hajan daero da haejulge
sadallan daero da sajulge
pilyohan geon mweodeunji malmanhae
nan ni $ponsor $ponsor $ponsor
Dance

naitsal jureumsal chuk chyeojin sal
muhan ripeuting
nae ireum daego da haebeoryeo 
muhan hyodo
geudae pilyohal ddaen
eonjedeunji jeonhwal georeo
jeonhwal georeo an badeumyeon
badeul ddaeggaji gyesok jeonhwahae

neo nal nohchigi jeone butjaba dweo
saranghae saranghae
nae maeum jeoldae jeoldaero gabyeobji anha

hajan daero da haejulge
sadallan daero da sajulge
pilyohan geon mweodeun malman hae
nan ni $ponsor $ponsor $ponsor

I Love You I Love You
I Love You
weonhaneun geol jugo sipeo
I Love You Sexy

I Love You Girl
I Love You
weonhaneun daero haedo dwae
I Love You

I Love You I Love You
I Love You I Love You
I Love You I Love You
weonhaneun geol da julge

gajyeo hahaya

One Two Three Four
Five Six Seven Eight Nine

Hey Hey

hajan daero da haejulge
sadallan daero da sajulge
pilyohan geon mweodeun malman hae
nan ni $ponsor $ponsor $ponsor

Dance

I Love You
I’ll do anything you want to do
I’ll buy you anything you want
If you need anything, just tell me
I’m your $ponsor $ponsor $ponsor
(Woo Baby, Yeah)
Dance!

Oh oh oh (Zion.T)
Oh oh oh oh (Haha)
Oh oh oh
Oh oh oh oh (Yeah)

Oh oh oh
Oh oh oh oh
Oh oh oh (eh!)

Pork belly, pork cheek, pork shoulder,
infinite offers
Tell them my name and eat it all,
infinite refills
When you’re hungry, call me anytime
Hey, this is Haesol’s dad, 
his phone number is 010-

Hold onto me before you lose me
I love you, I love you
My feelings are never light

I’ll do anything you want to do
I’ll buy you anything you want
If you need anything, just tell me
I’m your $ponsor $ponsor $ponsor
Dance!

Aged skin, wrinkles, saggy skin,
infinite lifting
Tell them my name and get it all done,
infinitely good son
When you need me, 
call me anytime
Even if I don’t pick up,
keep calling till I do

Hold onto me before you lose me
I love you, I love you
My feelings are never light

I’ll do anything you want to do
I’ll buy you anything you want
If you need anything, just tell me
I’m your $ponsor $ponsor $ponsor

I Love You I Love You
I Love You
I wanna give you what you want
I Love You (Sexy)

I Love You (Girl)
I Love You
Just do whatever you want,
I Love You

I Love You I Love You
I Love You I Love You
I Love You I Love You
I’ll give you anything you want

Take it Haha

one two three Four
Five Six Seven Eight Nine

Hey Hey

I’ll do anything you want to do
I’ll buy you anything you want
If you need anything, just tell me
I’m your $ponsor $ponsor $ponsor
Dance 

I Love You


(ENG/KOR SUB) Zion. T & Haha - $ponsor


The official Infinity Challenge Yeongdong Expressway Song Festival team photos have been released
The six teams, made up of 

1) Kwang Hee, G-Dragon and Taeyang [Mapsosa (Oh my gosh)]

2) Park Myung Soo and IU [Leon]

3) Haha and Zion.T [Sponsors]

4) Yoo Jae Suk and Park Jin Young [I'm so sexy]

5) Yoon Sang and Jung Joon Ha [My life]

6) Jung Hyung Don and Hyukoh Band [Wonderful barn]






The Infinity Challenge Yeongdong Expressway Song Festival, which took place on August 13, will air on August 22. The episode will show the teams as they add the final touches to their respective performances, the rehearsal and the festival. 

The episode will also feature special performances of the Best 3 songs in the festival′s history, which were determined by fan votes.
The 3 songs, made up of 

1) Sagging snail ( Yoo Jae Suk and Lee Juk)
Title song: As I say
Year: 2011
Total vote: 5,018/ 16000 people (32%)


2) Haha
Title song: Story of a short kid
Year: 2007
Total vote: 2,941/16000 (15%)


3) Park Myung Soo and G-Dragon ( GG)
Title song: Having an affair
Year: 2011
Total vote: 1,652/16000 (10%)


    "Keep Learning ~~ Keep Smiling ~~ Keep Sharing~~Keep In Touch"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...